Minigraver die door de deur past?

Minigravers, minigraafmachines of deurgravers, zijn compacte machines die op bouwplaatsen worden ingezet voor zware graafwerkzaamheden. De kleinste graafmachines zijn compact genoeg om door deuropeningen te gaan en zijn dus miniversies van hun zwaardere broeders. Het gebruik van deuropeningsgravers is toegenomen, vooral in stedelijke gebieden, waar ruimtegebrek gebruikelijk is.

Voordelen van deuropeningsgravers

Met hun compacte afmetingen en lichtgewicht structuur maken de deuropeningsgravers het mogelijk om door kleine, smalle en krappe ruimtes te manoeuvreren.

Door hun geringe afmetingen kunnen deuropeningsgravers gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden vervoerd. Ze passen gemakkelijk op aanhangwagens of op de laadbak van pick-uptrucks.

Deuropener graafmachines zijn gemakkelijk te bedienen. Sommige deuropeningsgraafmachines, zoals de Bobcat E10, zijn uitgerust met een joystick, die de bediening van de machine nog gemakkelijker maakt. De joystick stelt gebruikers ook in staat om taken met een hoge precisie uit te voeren.

Deuropeningsgravers kunnen 360° draaien. Ze hoeven niet te worden afgesteld om in een geschikte positie te staan met zware machines zoals kiepwagens; plaats de kiepwagen waar dan ook, en zwenk de graver om de vrachtwagen te laden.

Nadelen van deuropeningsgravers

De deuropeningsgravers hebben een beperkt bereik gezien hun armlengte, die korter is dan die van graafmachines voor zwaar werk. Deze graafmachines zijn wellicht niet geschikt voor grootschalige bouwwerkzaamheden waarbij snelheid van cruciaal belang is.

De deuropeningsgravers hebben minder vermogen in vergelijking met grotere graafmachines. Dit maakt ze ongeschikt voor taken waarbij zeer intensief moet worden gewerkt.

De deuropener graafmachines kunnen niet worden gebruikt tijdens ruw weer omdat ze niet zijn voorzien van een beschermende bestuurderscabine.

Ondanks hun nadelen zijn deuropeningsgravers veelzijdige machines. Ze kunnen worden uitgerust met verschillende hulpstukken, zoals hamers en vijzels, en kunnen andere taken uitvoeren dan graven. Ze zijn ook geschikt voor bakken van verschillende afmetingen, wat de productiviteit van de machine verhoogt.

De deuropeningsgravers zullen altijd onmisbaar zijn voor bouwklussen waarvoor gemakkelijk te vervoeren en wendbare graafmachines met meerdere gebruiksmogelijkheden nodig zijn. Als u op zoek bent naar minigravers van hoge kwaliteit, overweeg dan de E08- en E10-modellen van Bobcat. Vooral de E10 geniet de voorkeur vanwege het joystick-gebaseerde ontwerp.

Interessante producten te huur

Minigraver - Bobcat E10z - 1 TON

Graven waar grotere minigravers dat niet kunnen.

E10 compacte graafmachine: Zero Tail Swing. Intrekbare onderwagen en blad.
Opklapbare TOPS. Inclusief snelwissel, Banaanbak 20cm, Dieplepel 40cm, Brede bak 80cm

De E10 minigraver is zo compact en licht dat hij transporteerbaar is in een camionette. (Voorbeeld op foto 2!)

Prijs € 100,00
€ 121,00 incl. btw
€ 100,00 excl. btw

Comments (0)

Nog geen comments