Schaarlift huren in zandhoven bij Rentalworks

Schaarliften maken gebruik van kruissupports om op en neer te bewegen. Het mechanisme dat wordt gebruikt om de lift op en neer te bewegen hangt af van de manier waarop hij wordt aangedreven. Hydrauliek, diesel en elektriciteit zijn slechts enkele manieren waarop schaarliften kunnen worden aangedreven. Schaarliften worden vaak gebruikt voor diverse taken, van het uitvoeren van reparaties aan gebouwen tot het bereiken van materialen die hoog in magazijnen zijn opgeslagen. Over het algemeen weten we wat ze doen, maar hoe werkt een schaarlift?

Bekijk onze gids hieronder voor meer informatie over de verschillende onderdelen van de lift, hoe de krachtbronnen van invloed zijn op het hefmechanisme, en hoe bestuurders veilig blijven op een schaarlift.

Onderdelen van een schaarlift

Om te begrijpen hoe een schaarlift werkt, moet u eerst de onderdelen ervan begrijpen. Hieronder bespreken we elk basisonderdeel van een schaarlift.

onderdelen van een schaarlift

Platform: Deze komen in een verscheidenheid van vormen, maten, en dichtheden, afhankelijk van het model. Platforms met rails vervoeren meestal mensen, terwijl die zonder rails meestal materialen vervoeren. Het platform wordt ook wel een "heftafel" genoemd.

Onderstel: Ook de grootte van de basis hangt af van het model. De basis dient als fundering van de lift en is gemaakt van stijf metaal. Het heeft rails om de rollen aan de onderkant van de schaarpoten te geleiden. Deze rollen, samen met de steun van een sterke basis, zorgen voor een gestage stijging en daling.

Schaarpoten: De poten lopen van de basis naar het platform. Zij brengen het platform omhoog als zij zich vernauwen en laten het platform zakken als zij zich uitbreiden. De benen staan in een pantograaf- of kriskraspatroon.

Cilinder(s): Aan een schaarlift zijn één tot vier cilinders bevestigd. De inhoud van de cilinder is afhankelijk van het type schaarlift. Een hydraulische schaarlift heeft bijvoorbeeld een cilinder die met hydraulische vloeistof is gevuld, terwijl een ander type cilinder, de pneumatische pomp, met perslucht wordt gevuld.

Krachtbron: De krachtbron kan variëren van een autonome motor of een remote power pack. Er zijn vele manieren waarop een schaarlift wordt aangedreven (we zullen later dieper ingaan op de krachtbronnen).

Neerlaatklep: Deze klep regelt de stroom van perslucht of hydraulische vloeistof door deze terug te laten gaan in zijn oorspronkelijke reservoir. Dit zorgt ervoor dat de schaarlift niet te snel daalt. De neerlaatklep wordt pas geactiveerd als de krachtbron hem activeert.

Stroomregelklep: Deze klep regelt de daalsnelheid van het platform door te regelen hoe snel de vloeistof of perslucht de cilinder verlaat.

Hoe een schaarlift werkt

De werking van een schaarhoogwerker is afhankelijk van de krachtbron, maar de beweging is hetzelfde.

hoe een schaarlift werkt animatie

Hier volgen de stappen van de werking van een schaarlift:

De krachtbron wordt aangezet en begint de cilinder(s) te vullen met hydraulische vloeistof of perslucht.

De hydraulische vloeistof of perslucht wordt van het ene gebied naar het andere geduwd.

De cilinder wordt naar buiten geduwd en zorgt ervoor dat de poten uit elkaar schuiven.

Het platform wordt omhoog gebracht.

Wanneer de bediener de schaarlift wil laten zakken, laat hij de druk of de vloeistof in de schaarlift los om het bovenstaande proces om te keren en de afdaling te beginnen.

De daalsnelheid hangt af van de kracht van de schaarlift en van het gewicht dat het platform draagt. Als u verwacht zware materialen te moeten tillen, moet u een krachtigere schaarlift overwegen. Zwaar gewicht maakt het bijvoorbeeld moeilijk voor de motor om vloeistof of lucht tegen de cilinder naar buiten te persen.

Hoe schaarhoogwerkers worden aangedreven

Er zijn vele soorten schaarliften voor u beschikbaar die vooral verschillen door hun krachtbron. Hier zijn de verschillende manieren waarop schaarliften worden aangedreven.

Hydraulica: Hydraulische schaarliften gebruiken een hydraulische vloeistof in de cilinders om hun hefmechanisme aan te drijven. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en de bedieners hebben meestal niet veel opleiding nodig. Deze worden het best gebruikt voor eenvoudige projecten waar snelheid en paardenkracht geen prioriteit zijn.

Pneumatisch: Pneumatische schaarliften gebruiken luchtdruk om de schaarlift omhoog en omlaag te brengen. Ze stoten geen bijproducten of dampen uit, dus zijn ze een duurzamere optie in vergelijking met andere, maar ten koste van minder vermogen. Dit zijn goede opties voor kleinere projecten en gebruik binnenshuis.

Diesel: Diesel schaarliften worden aangedreven door dieselbrandstof. Ze zijn zeer krachtig en kunnen meer gewicht dragen en een groter platform gebruiken. Ze kunnen echter het beste buiten worden gebruikt of in gebieden met ventilatie vanwege de uitlaatgassen en het harde geluid.

Elektrisch: Elektrische schaarliften maken gebruik van een stil, aangedreven mechanisme. Ze zijn stil, stoten geen dampen uit en zijn gewoonlijk minder omvangrijk in vergelijking met krachtigere schaarliften. Ze zijn zeer geschikt voor gebruik in kleine ruimtes.

Hoe blijven bestuurders veilig op schaarhoogwerkers?

Het werken op grote hoogtes brengt voor bestuurders duidelijke veiligheidsrisico's met zich mee. Hier volgen enkele manieren om veilig te werken op een schaarhoogwerker.

  • Voer vóór de bediening een veiligheidscontrole uit om te zien of alles goed werkt, inclusief de remmen en de noodstopknop.
  • Controleer of alle bemanningsleden training hebben gehad en bekend zijn met de schaarlift die die dag wordt gebruikt.
  • Ontruim de omgeving van potentiële

Schaarliften zijn ideale opties voor zwaar materieel om werkzaamheden in hoge ruimtes op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. Bekijk onze ruime selectie om te zien wat het beste werkt voor uw project.

Interessante producten te huur

Comments (0)

Nog geen comments