Een minigraver is een rupsvoertuig of een voertuig op wielen met vele toepassingen in de bouw. Hij kan tot 90 ton wegen, wat het uiterste is voor een machine die u als compact kunt beschouwen. 

Minigraafmachines zijn populaire machines vanwege hun veelzijdigheid, met vele toepassingen voor verschillende bouwopdrachten. Het huren van een minigraver is een goed idee, omdat het kopen van een machine duurder is dan het huren ervan. Bovendien is niet elke minigraver geschikt voor elke klus. U kunt machines van verschillende afmetingen en gewichten huren, afhankelijk van de taken die u moet uitvoeren. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van het gebruik van een minigraver is een goed idee voor werkzaamheden op locatie.

Minigraafmachines zijn lichter en kleiner, wat betekent dat ze minder sporen achterlaten en minder bodembeschadiging veroorzaken. Door het compacte karakter van minigraafmachines in vergelijking met grotere machines is het veel gemakkelijker om met deze machines te werken op drukke locaties. Het grote formaat van een standaardgraafmachine kan bijvoorbeeld problemen veroorzaken op een parkeerplaats. Een minigraver kan zich gemakkelijk verplaatsen op een parkeerplaats. Een ander voordeel van het kleinere formaat van compacte machines is dat u ze gemakkelijk kunt vervoeren tussen locaties. U kunt uw graafmachine op de achterkant van een vrachtwagen of oplegger laden voor een snelle verplaatsing tussen de verschillende locaties. Zorg er altijd voor dat de aanhanger het gewicht van uw graafmachine eerst kan dragen.

Het is zo dat een minigraver een langere levensduur heeft dan een grotere, omdat het werk dat hij doet minder intensief is. Minigraafmachines hebben typische bakafmetingen tussen 30 en 60 cm. U kunt ook enkele aanbouwdelen aan minigraafmachines toevoegen, waardoor hun veelzijdigheid wordt verbeterd.

Minigraafmachines maken veel bouwwerkzaamheden veiliger en efficiënter. Hun kleine formaat maakt het mogelijk om zich snel te verplaatsen naar lastige gebieden die veel taken kunnen versnellen, waaronder:

  • Sneeuw blazen
  • Gaten graven
  • Het maken van kleine greppels
  • Sloop van kleine structuren
  • Reparatie van rioolleidingen
  • Landschapsarchitectuur
  • Zwembaden of tuinvijvers graven
  • Sneeuw

Hoe een graafmachine gebruiken?

Selecteer een getrainde machinist

Ook al brengen deze machines veel voordelen met zich mee voor verschillende bouwopdrachten, toch moeten ongetrainde arbeiders geen gebruik maken van minigraafmachines. Werknemers moeten een grondige kennis hebben van de bediening van compacte graafmachines voordat ze deze kunnen gebruiken. Aandacht voor de details van elke machine is van vitaal belang.

Lees de bedieningshandleiding van de graafmachine

Zorg er bij het huren van een minigraver altijd voor dat u de handleiding van de fabrikant krijgt. Iedereen die van plan is een minigraver te gebruiken, moet de handleiding grondig doornemen. Bij RentalWorks kan u steeds de handleidingen online op de productpagina vinden op de sectie "bijlage". De handleiding bevat gedetailleerde stappen voor het gebruik van alle bedieningselementen en een beschrijving van wat de bedieningselementen doen. Controleer of er waarschuwingsetiketten op de machine zelf zitten. Vaak vindt u waarschuwingen van de fabrikant van de graafmachine in de cabine. De waarschuwingen vertellen u wanneer u de machine niet mag gebruiken en welke gevaren er zijn om op te letten. Zorg er ook voor dat u weet waar de brandblusser zich bevindt. Controleer het koelvloeistofpeil en het smeermiddel van de motor voor het eerste gebruik.

U verkleint de kans op een ongeluk wanneer u of eventuele werknemers die een minigraafmachine gebruiken de tijd nemen om vertrouwd te raken met elke nieuwe machine. Minigraafmachines zijn krachtige werktuigen die respect verdienen.

Test de machine

Na het doornemen van de aanwijzingen is het tijd voor u of voor iedereen die de graafmachine gebruikt om de machine te testen. Minigraafmachines gebruiken ofwel een standaardontsteking met een sleutel ofwel een digitaal toetsenbord. Zorg ervoor dat u uw veiligheidsgordel gebruikt. Hoewel minigraafmachines niet met hoge snelheid bewegen, beschermt de veiligheidsgordel u als de machine omvalt.

De ideale testlocatie is een grote, open ruimte met een vlakke ondergrond. Ga door alle bedieningselementen heen en krijg een gevoel voor de machine. Wen maar aan de draaiende cabine, zodat u kunt zien hoe de bedieningselementen gemakkelijk op uw input reageren. Zorg ervoor dat u meet hoe de giek reageert op de bedieningselementen. Minigraafmachines zijn vrij stabiel, maar een vlak oppervlak helpt het risico op kantelen van de machine voor onervaren gebruikers te verminderen.

Raak gewend aan het rijden op rupsbanden

De meeste graafmachines gebruiken rubberen rupsbanden. De rupsen kunnen meestal alleen voorwaarts en achterwaarts bewegen. U moet wennen aan het verplaatsen van de machine met een beperkt bewegingsbereik van de wielen. Met de bedieningselementen kunt u de rechter- en linkerrupsbanden op eigen kracht bewegen. Door de rupsbanden afzonderlijk te bewegen, kunt u bochten maken in alle richtingen. Door de handbediening samen te gebruiken, kunt u de machine naar voren en naar achteren bewegen. Het is echter wel even wennen aan het draaien en bewegen van deze machines, waardoor een goede training nog essentiëler wordt.

Of u nu werkt als aannemer of als bouwmanager, u moet altijd overwegen om een minigraafmachine te huren voor klussen of terreinen die deze nodig hebben.

Het mooie van minigraafmachines is dat ze ideaal zijn om per project te huren. Overweeg een minigraver te huren bij RentalWorks

Interessante producten te huur